"Voor het veilig beoefenen van sport is het noodzakelijk om een aparte sportbril te dragen"

Assortiment - Sportbrillen

SPORTBRILLEN

Voor het veilig beoefenen van sport is het eigenlijk noodzakelijk om daarvoor een aparte sportbril te dragen. Er zijn speciale brillen voor golfers, wintersporters, zeilers, fietsers en lopers. Voor brildragers zijn er ook goede oplossingen in de vorm van clip-ins die in de sportbril geklikt kunnen worden. Natuurlijk kunnen de glazen van een sportbril ook op sterkte gemaakt worden. Een flinke kromming in het glas is daarbij tegenwoordig geen probleem meer voor sterktes tot ongeveer +/- 4.00.

 rxflipup

Een andere mogelijkheid zijn Rx sport(zonne)brillen van Rudy Project. Zo goed als elke (zonne)bril uit de Rudy Project collectie is uit te voeren met glazen in uw eigen sterkte. Bij de meeste modellen wordt deze sterkte door middel van een clip achter de zonnelenzen bevestigd. De flip-up modellen in deze collectie zijn de meest uitgebreide: opklapbare zonnelenzen zodat in tunnels de bril niet afgezet hoeft te worden. Dit is een verwijderbare clip waardoor deze ook als gewone (sport)bril bruikbaar is. Bovendien kunnen deze sportbrillen ook voorzien worden van lenzen in diverse kleuren die u zelf kunt verwisselen. Kijk ook eens op www.rudyproject.com.

 

ZWEMBRILLEN en DUIKMASKERS

Zwemmen met vormstabiele contactlenzen of de gewone bril is niet erg praktisch door de grotere kans op verlies. Daarom zijn er ook speciale zwembrillen en duikmaskers op sterkte verkijgbaar. Ze zijn verkrijgbaar in een aantal standaardsterktes maar kunnen ook in afwijkende sterktes gemaakt worden, waarbij ook een leesgedeelte tot de mogelijkheden behoord. Zwembrillen in eenvoudige sterktes hebben we op voorraad. Andere sterktes of duikmaskers moeten besteld worden. Meer informatie op www.proteye.nl

duikmasker