"Behalve uit zichtbaar licht bestaat zonlicht ook voor een groot gedeelte uit het voor het oog onzichtbare, schadelijke UV-licht"

Assortiment - Zonnebrillen

Behalve uit zichtbaar licht bestaat zonlicht ook voor een groot gedeelte uit het voor het oog onzichtbare, schadelijke UV-licht. Een goede zonnebril moet daarom niet alleen de ogen beschermen tegen te fel licht maar ook tegen dit schadelijke UV-licht.
De hoeveelheid normaal licht kunnen we ook beperken door de ogen flink samen te knijpen. Dit kijkt wel erg vermoeiend en veroorzaakt op langere termijn ook de nodige rimpels. Ook door contactlensdragers moet dit samenknijpen vermeden worden; de normale beweging van de lenzen wordt er teveel door beperkt.
Samenknijpen van de ogen beperkt natuurlijk niet de hoeveelheid UV-licht. Hiervoor is een goede zonnebril nodig die al het UV-licht onder een golflengte van 400 nm tegenhoudt. Deze zonnebrillen moeten daarom voldoen aan een wettelijk vastgelegde CE-norm. U kunt er vanuit gaan dat alle merkbrillen voldoen aan deze norm.

Een goede zonnebril moet daarom niet alleen de ogen beschermen tegen te fel licht maar ook tegen dit schadelijke UV-licht