"Als klant wilt u natuurlijk zeker weten dat uw ogen in goede handen zijn"

Van Hout Optiek - Beroepsorganisaties

NUVO

Als klant wilt u natuurlijk zeker weten dat uw ogen in goede handen zijn. In Nederland mag iedereen, dus ook mensen die geen optiekdiploma hebben, zich opticien noemen. Een van de voorwaarden om lid te mogen zijn van de NUVO is echter dat er bij het NUVO-lid gediplomeerd personeel aanwezig is. Dat betekent voor u dat u van een aantal zaken verzekerd kunt zijn: goed opgeleide vakmensen die professioneel advies geven, garantie op geleverde diensten en producten en persoonlijke aandacht en kwaliteit.

GESCHILLENCOMMISSIE OPTIEK

Via ons lidmaatschap van de NUVO zijn wij ook automatisch aangesloten bij de Geschillencommissie Optiek. Bij een onverhoopt meningsverschil kunt u uw klacht voorleggen aan deze onafhankelijke commissie waarvan de uitspraak bindend is.

FUNCTIONELE OOGZORG NEDERLAND

Wij zijn als optometrist ook aangesloten bij de Functionele Oogzorg Nederland (FON). De FON is opgericht als adviesorgaan om het publiek te informeren over visuele disfuncties en de mogelijke gevolgen ervan. Binnen de FON werken diverse beroepsgroepen succesvol met elkaar samen. Dat zijn professionals uit het onderwijsveld, de (para)-medische wereld en de (functionele) eerstelijns oogzorg.

 

ALGEMENE NEDERLANDSE VERENIGING VAN CONTACTLENSSPECIALISTEN

In de persoon van Theo van Hout, Lianne van Asperdt en Ilse van Gerwen zijn wij aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Contactlensspecialisten (ANVC). Van deze ANVC kunnen alleen gediplomeerde contactlensspecialisten lid worden die na de MBO optiek-opleiding ook nog een post-MBO opleiding tot contactlensspecialist hebben gevolgd. Bovendien zijn wij als ANVC-contactlensspecialist gebonden aan het “Reglement van Beroeps-uitoefening”.

OPTOMETRISTEN VERENIGING NEDERLAND

De Optometristen Vereniging Nederland is een privaat-rechtelijk register waarbij alleen optometristen zijn aangesloten die de HBO-opleiding optometrie hebben gevolgd. Deze HBO-optometristen mogen ook als enige de titel optometrist gebruiken wat sinds 15 november 2000 een door het Ministerie van Volksgezondheid wettelijke erkende beroepsgroep is binnen de gezondheidszorg in Nederland. In de persoon van Theo van Hout en Lianne van Asperdt zijn wij ingeschreven in dit register.
De optometrist levert oogzorg op maat. Hij houdt zich bezig met de zorg voor het oog in de ruimste zin van het woord. Tot de taak van de optometrist behoren oogmetingen, het opsporen van afwijkingen of ziektes aan het oog en het aanmeten van brillen en lenzen.

Ons motto: Wij denken niet in problemen maar in oplossingen.